2018, een bijzonder jaar voor Konfia!

2018, Het jaar van een ondernemende kindercoach!

Het is een bijzonder werkjaar geweest! Mooie momenten die mij hebben wakker geschud, laten lachen, mij hebben ontroerd en af en toe boos, maar gelukkig ook vaak blij, hebben gemaakt. Het combineren van mijn baan bij Samen Veilig Midden Nederland en het opstarten van mijn praktijk waarin ik werk als kindercoach maakte mijn werkleven dan ook heel dynamisch . Ik wil de voor mij meest memorabele werkmomenten, en mooi nieuws voor 2019, met jullie delen.

 

Het meisje Alicia

Het jaar van “ Het meisje Alicia “een paar weken geleden was ik op de dag van de jeugdzorg. Daar ontstond tijdens een workshop plotsklaps een mooi gesprek. Het was een nabeschouwing van de docu Alicia. Iedereen vindt het erg; dit had nooit mogen gebeuren. Was het de overheid, de individuele werker of ouders? We kwamen er niet uit.

Alicia is een fenomeen geworden. Ze staat symbool voor heel veel wat mis kan gaan in jeugdzorg land. Alicia wilde 1 ding: gezien worden, en niemand zag haar. Haar protest was zichtbaar en dapper.

Gewoon het papiertje met je leerdoelen opeten :-).

Wat kan het verschil maken, het anders gaan doen. En nee, daar bedoel ik niet mee dat we moeten gaan wachten tot we meer tijd hebben of dat er geld beschikbaar is om het anders te gaan doen. Dat duurt mij te lang.

Ik bedoel het gewoon anders gaan doen, het verschil maken op je werkplek. Ga gewoon met dat drukke jongetje aan tafel zitten voor een spelletje of een goed gesprek.

Plan met je voogdij pupil een keer per jaar een shop afspraak om nieuwe kleding te kopen met daarna als afsluiting een groot stuk appeltaart bij de plaatselijke Hema. Stuur dat kaartje met een verjaardag, of wandel in stilte een uurtje in het bos met een kind dat weinig tot geen familie heeft. Ik ga dit doen, ik kan binnen mijn werkomgeving een klein beetje ervoor zorgen dat er geen Alicia op mijn caseload staat. Wanneer mij dat niet lukt, dan probeer ik het weer opnieuw. Het streven is een betrouwbaar en stevige gezinsvoogd zijn.

 

Groei van coachingspraktijk voor jonge mensen Konfia

Het jaar van nog meer groei in mijn praktijk! Hoe gaaf is het als je merkt dat mensen je weten te vinden. Zo kwamen er in 2018 10 bijzondere kinderen langs die ik 10 weken mocht helpen, helpen met luider en duidelijker leren praten, NEE leren zeggen, het leren ontspannen en mooie gesprekken voeren over hun twijfels over vrienden, scholen en ouders! Ik ging soms aan de slag in hun gezinnen en mocht getuige zijn van fantastische gezinsgesprekken. De onderlinge verbinding zien ontstaan en gezinnen zien groeien. Ik heb een super Bully Buddy kamp gedraaid, en uitdagende individuele -en groepstrainingen gegeven.

 

Nieuwe contracten en contacten

Het jaar van nieuwe contracten en contacten. Ik ben heel blij om te mogen vertellen dat ik vanaf januari 2019 gecontracteerd ben voor alle gemeenten die binnen de regio Gooi en Eemland vallen. Dit betekent dat Konfia naast Gooi en Vechtstreek vanaf januari te contracteren is door de gemeenten Amersfoort, Soest ,Baarn, Eemnes en Leusden.

 

Spannend en nieuw in 2019

En dan iets nieuws voor 2019 nieuwe contacten en ideeën, het is te mooi om waar te zijn maar orthopedagoog Roos Gerats en ik hebben zo iets tofs ontwikkelt! Ik kan niet wachten om het te mogen delen…

Ik neem met tevredenheid afscheid van 2018 om vol verwachting en met enorm veel zin 2019 in te gaan!  Voor mezelf en alle Alicias die er zijn!

Liefs, Michanou

michanou_post