Ouderschapsbemiddeling

Ouderschapsbemiddeling van ouders bij instabiele omstandigheden of complexe scheidingen.

Gescheiden ouders die harmonieus samenwerken

Na een scheiding willen de meeste ouders helemaal LOS zijn van hun ex-partner. Maar als je samen kinderen hebt, blijf je toch aan elkaar verbonden. Je ziet je partner terug in je kinderen en hebt contact bij verjaardagen, examens en feestjes. Het gezin blijft in die zin VAST. Dat is ook prima, mits er een goede balans tussen LOS en VAST is. Daar zorgt KONFIA voor middels ouderschapsbemiddeling, met de kracht van gecertificeerde SCHIP-behandelaren. Belangrijk, want kinderen willen voelen dat hun ouders ook na de scheiding nog steeds van hen houden.

 

Dat de wereld nog steeds om hen draait en niet om hun ruziënde ouders. Kinderen hebben recht op contact met beide ouders. Maar vooral op ouders die harmonieus samenwerken en er zo voor zorgen dat hun kinderen vertrouwen opdoen, zonder emotionele schade op te lopen van hun scheiding. Dat is wat KONFIA samen met de ouders wil bereiken!

ouderschapsbemiddeling bij complexe scheidingen

Ouderschapsbemiddeling via Konfia

Als gescheiden ouders niet op een lijn zitten, kan ouderschapsbemiddeling het onderlinge vertrouwen herstellen en de communicatie tussen hen verbeteren. Dat gebeurt in maximaal 16 gesprekken, met een tussentijd van 2 weken. Parallel aan dit traject kan KONFIA ook ‘Begeleide omgang ‘inzetten.

Kindercoaching bij echtscheiding

tegel-kindercoaching-bij-echtscheiding

Gezinsbegeleiding bij echtscheiding

tegel-gezinsbegeleiding-bij-echtscheiding

Ouderschaps bemiddeling

tegel-ouderschapsbemiddeling

Begeleide
omgang

tegel-begeleide-omgang

Wil je eens vrijblijvend praten over je kind of gezin?

icon-referenties-konfia

Referenties van kinderen en hun ouders

De afgelopen weken heeft mijn dochter de Sta Sterk Training bij KONFIA gedaan. Michanou heeft haar vele handvaten gegeven waardoor ze nu veel weerbaarder is en veel steviger in haar schoenen staat. Al na 2 trainingen merkte ik en anderen (waaronder haar lerares) een hele verandering in haar houding en haar reacties. Ze zit eindelijk veel lekkerder in haar velletje.

 

Dank je wel Michanou. We zijn erg blij met je.

In de zomervakantie heeft Marit het Buddy Bully kamp gevolgd. Na een persoonlijke kennismaking, in de eigen vertrouwde omgeving, een paar weken voor het kamp is ze vol vertrouwen het kamp-avontuur ingestapt. Het begin was spannend. Maar ze heeft een hele leuke week gehad waar ze veel heeft geleerd om sterk te staan. De cursus “ik sta sterk” is in combinatie met allerlei leuke dingen gedaan. Van bootcamp tot playstation, van chillen tot kamplied.

 

Bij twijfel….. doen!

Vergoeding vanuit de gemeente

Gemeenten vergoeden in veel gevallen de hulp die wij bieden.

Het kan per gemeente verschillen welke voorwaarden zij hieraan stellen. De behandeling kan volledig worden vergoed. KONFIA heeft afspraken met de diverse gemeenten.

KONFIA is aangesloten bij