Begeleide omgang

Begeleide omgang helpt ouders om weer zelfstandig met elkaar en de kinderen om te gaan.

Doel is om de ongewone situatie zo gewoon mogelijk te maken.

Bij een scheiding hebben ouders het recht om hun kinderen te blijven zien. Maar soms lopen conflicten tussen ouders zo hoog op, dat de omgang van de meestal de uitwonende ouder met de kinderen onmogelijk wordt. Ook als kinderen uit huis worden geplaatst, kan er contactbreuk ontstaan. KONFIA helpt in die situaties met Begeleide omgang. In de huiselijke omgeving van het LOS-VAST-huis wordt toegewerkt naar een situatie waarbij de ouders weer zelfstandig met elkaar en de kinderen kunnen omgaan. Voorwaarde is dat beide ouders bereid zijn om mee te werken aan een omgangsregeling. KONFIA biedt zowel korte als langdurige vormen van Begeleide omgang.

 

Begeleide omgang herstelt het contact tussen de ouder(s) en met het kind. Het creëert zowel contactmogelijkheden (je kind zien) als contactherstel (een band onderhouden). We willen ongewone situaties zo gewoon mogelijk maken voor ouders en kinderen.

begeleide-omgang-kindercoaching

Vormen van Begeleide omgang

begeleide-omgang-kindercoaching-echtscheiding

Konfia biedt drie verschillende vormen van Begeleide omgang. Keuze van een traject is afhankelijk van de gezinssituatie.

En aanvullend observaties
Tijdens Begeleide omgang kan KONFIA observaties uitvoeren. Vaak gebeurt dat op verzoek van verwijzers, die de voortgang van het contact tussen ouders en kinderen op de voet willen volgen. Reden van observatie kan ook zijn om tot een gefundeerd advies te komen tot onbegeleide omgang.

Hoe werkt Begeleide omgang?

Veiligheid, vertrouwen en verbinding staan centraal bij Begeleide omgang van KONFIA. Omdat dat de solide basis is voor een gezonde verbinding tussen ouders en kinderen. Voor een kind betekent veiligheid voelen dat je er mag zijn en dat je je thuis op je gemak voelt. Alleen dan ontstaat er ruimte voor het ontwikkelen van vertrouwen: jezelf open kunnen stellen naar de ander. Zo ontstaat er weer een mooie verbinding tussen ouder en kind.

 

Begeleide omgang bij KONFIA vindt plaats in het Los/Vast huis: een warme en huiselijke omgeving, waarin ouders en kinderen verbindende activiteiten kunnen uitvoeren, zoals spelletjes, samen koken, iets lezen, wat knutselen of even lekker op de bank hangen.  KONFIA hanteert flexibele tijden en dagen (ook in het weekend) voor de Begeleide omgang.

 

Zorg van KONFIA is altijd maatwerk. Er is altijd oog voor de specifieke situatie waarin de ouders en kind verkeren, met ruimte om erover te praten. KONFIA werkt daarbij met bewezen technieken, zoals ‘Words and Pictures’, dat wordt gebruikt na bijvoorbeeld een uithuisplaatsing als gevolg van huiselijk geweld.

 

Zorg op maat betekent ook cultuursensitief werken. Wij moedigen ouders met verschillende culturele en etnische achtergronden aan om tijdens de Begeleide omgang ook aandacht te besteden aan hun eigen culturele normen en waarden. Denk aan samen Afrikaans koken of een Bijbelvers lezen.

Play Video
begeleide-omgang-vechtscheiding-konfia

"KONFIA biedt elke ouder de mogelijkheid om in contact te blijven met hun kind. Ook als een ouder kampt met een medische of mentale conditie die het contact heeft veranderd of verbroken."

Kindercoaching bij echtscheiding

tegel-kindercoaching-bij-echtscheiding

Gezinsbegeleiding bij echtscheiding

tegel-gezinsbegeleiding-bij-echtscheiding

Ouderschaps bemiddeling

tegel-ouderschapsbemiddeling

Begeleide
omgang

tegel-begeleide-omgang

Wil je eens vrijblijvend praten over je kind of gezin?

icon-referenties-konfia

Referenties van kinderen en hun ouders

De afgelopen weken heeft mijn dochter de Sta Sterk Training bij KONFIA gedaan. Michanou heeft haar vele handvaten gegeven waardoor ze nu veel weerbaarder is en veel steviger in haar schoenen staat. Al na 2 trainingen merkte ik en anderen (waaronder haar lerares) een hele verandering in haar houding en haar reacties. Ze zit eindelijk veel lekkerder in haar velletje.

 

Dank je wel Michanou. We zijn erg blij met je.

In de zomervakantie heeft Marit het Buddy Bully kamp gevolgd. Na een persoonlijke kennismaking, in de eigen vertrouwde omgeving, een paar weken voor het kamp is ze vol vertrouwen het kamp-avontuur ingestapt. Het begin was spannend. Maar ze heeft een hele leuke week gehad waar ze veel heeft geleerd om sterk te staan. De cursus “ik sta sterk” is in combinatie met allerlei leuke dingen gedaan. Van bootcamp tot playstation, van chillen tot kamplied.

 

Bij twijfel….. doen!

Vergoeding vanuit de gemeente

Gemeenten vergoeden in veel gevallen de hulp die wij bieden.

Het kan per gemeente verschillen welke voorwaarden zij hieraan stellen. De behandeling kan volledig worden vergoed. KONFIA heeft afspraken met de diverse gemeenten.

KONFIA is aangesloten bij