5 redenen om je kind op te geven voor een zomerkamp

Een Amerikaanse summer camp

Toen ik een jaar of 10 was was het mijn grootste wens om mee te gaan op een Amerikaanse summer camp. Stinkend jaloers keek ik op de televisie naar speelfilms waar kinderen 6 hele weken ergens in Amerika de spannendste avonturen beleefden. Het leek mij geweldig om weken ergens bij een mooi meer in een fantastisch blokhut vrienden voor het leven te maken. Maar helaas was het antwoord van mijn moeder altijd onverbiddelijk “Nee”! Ik groeide op in de jaren 70 en in die jaren had je weinig tot geen zomerkampen.

 

Hoezo summer camp?

Waarom zou je je kind een week op een kamp sturen? In Nederland is het fenomeen zomerkamp anno 2019 nog steeds niet zo ingeburgerd als in België of Amerika. Het gegeven dat er veel gezinnen zijn waar beide ouders werken lijkt anno 2019 van invloed op de vraag naar zomerkampen.

 

Het dagblad van Noord Holland schrijft het volgende:

Zomerkampen voor de jeugd worden steeds populairder. Jeugdreisorganisatie Vinea signaleert ruim twintig procent toename van het aantal deelnemers in eigen land. Avonturenkampen, Ponykampen, Zeilkampen, Musicalkampen, Girlcamps, gamecamps, wildlifecamps; kinderen hoeven zich in zomervakantie bepaald niet te vervelen. Zo groot is het aanbod van zomerkampen. Er is dan ook vraag naar. Jeugdreisorganisatie Vinea constateert op basis van het aantal aanmeldingen over 2017 dat de belangstelling vergeleken met voorgaande jaar met ruim 20 procent is gestegen. Vooral voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Een onderdeel van de gezinsvakantieplanning

De groei van het aantal jonge deelnemers valt volgens de organisatie deels samen met de groei in de Buitenschoolse Opvang (BSO). Het zomerkamp wordt daarmee een onderdeel van de gezinsvakantieplanning. Kinderen hebben nu eenmaal langer vakantie dan hun – werkende – ouders. “Ouders zien de zomerkampen als een soort kinderopvang naast de BSO. ’’

 

De 3e keer het Bully Buddy Zomerkamp

Bij Konfia gaan we het dit jaar voor de 3e keer het Bully Buddy Zomerkamp organiseren!! Ik heb mijn jeugdwens vertaald naar een zomerkamp in de provincie Noord Holland, met als extra toevoeging een degelijk en bewezen werkbare weerbaarheidstraining. Ik ben als organisator steeds meer in het concept gaan geloven omdat ik heb gezien dat kinderen er daadwerkelijk profijt van hebben.

De voordelen van meegaan op het Bully Buddy kamp zijn:

  • Het is een dagkamp, dus wanneer je weinig zelfvertrouwen heb kan je na een intensieve dag weer thuis bijtanken.
  • Het zijn kleine groepen (niet meer dan 12 kinderen) dus er is veel individuele begeleiding.
  • De nazorg wordt geregeld door een terugkomdag en een online support groep voor de kinderen.
  • Het geleerde kan direct in de praktijk worden geoefend, waardoor kinderen in een veilige omgeving hun zelfvertrouwen kunnen opbouwen.
  • Op kamp gaan maakt een kind zelfstandiger.

In de afgelopen 3 jaar heb ik het kamp steeds groter zien worden. We begonnen in 2015 met maar 3 kinderen, en verwachten dit jaar al totaal 20 kinderen!!

Reacties van ouders

De reacties van ouders maken mij blij:

D is zo gegroeid! Hij heeft een 9 voor zijn spreekbeurt.
De juf is zo trots op A; ze staat veel rechter, en komt voor zichzelf op!

Een onvergetelijke vakantieweek voor kinderen

Bully Buddy zomerkamp is een onvergetelijke vakantieweek voor kinderen die op de basisschool zitten en voor tieners t/m 16 jaar. In een week vol verrassingen en leuke activiteiten gaan zij aan de slag met thema’s als zelfvertrouwen en pesten.

Voor omgaam met weerbaarheid is op het Bully Buddy kamp bijzonder veel aandacht. Door de persoonlijke begeleiding en de positieve en veilige omgeving die Bully Buddy kamp biedt krijgen kinderen de ruimte om te experimenteren met oplossingen, te leren en te groeien.

Ook dit jaar gaan we weer knallen, ik heb zin in alle gezelligheid!!!

Kijk op: Bully Buddy Dagkamp

buddy_bully_zomerkamp_feest-600x600