Sta Sterk Training op School

Pesten op school stoppen en weerbaar worden

Veiligheid op school

Voelt een kind zich wel veilig op school? Het is essentieel dat een kind zich veilig voelt op een plek waar het tot leren moet komen.  Sinds augustus 2015 zijn alle scholen in Nederland verplicht om een goed werkend antipestbeleid op hun school toe te passen.

 

Konfia kan scholen en organisaties ondersteunen in hun anti-pestbeleid. Konfia biedt speciale workshops en trainingen over sociale veiligheid en pestproblematiek voor leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld door een advies voor een pestprotocol.

 

Deze trainingen zijn ook van toepassing op andere organisaties zoals de kinderopvang , of woonvormen voor kinderen en jongeren.

sta-sterk-training-hilversum-konfia-omgaan-met-pesten

Anti-pestprogramma Sta sterk op school

STA STERK OP SCHOOL is ontwikkeld vanuit het perspectief dat verschillende pestrollen andere vaardigheden nodig hebben om het pesten te kunnen stoppen.

 

Bij slachtoffers en buitenstaanders ligt de nadruk op het vergroten van de sociale weerbaarheid en zelf effectiviteit.

 

Deze training heeft twee belangrijke doelen: 1) de sociale weerbaarheid van deelnemers te vergroten 2) de zelf effectiviteit van deelnemers te vergroten. Dit betekent dat ze het vertrouwen ontwikkelen en dat ze bekwaam zijn om hun omgeving succesvol te beïnvloeden. Hierdoor leren slachtoffers en buitenstaanders effectiever reageren op pestgedrag.  Daardoor neemt het pesten in de groep af en de negatieve invloed ervan wordt beperkt. En zo is er een succesvol pestbeleid.

Wil je eens vrijblijvend praten over je kind of gezin?

icon-referenties-konfia

Referenties van kinderen en hun ouders

De afgelopen weken heeft mijn dochter de Sta Sterk Training bij KONFIA gedaan. Michanou heeft haar vele handvaten gegeven waardoor ze nu veel weerbaarder is en veel steviger in haar schoenen staat. Al na 2 trainingen merkte ik en anderen (waaronder haar lerares) een hele verandering in haar houding en haar reacties. Ze zit eindelijk veel lekkerder in haar velletje.

 

Dank je wel Michanou. We zijn erg blij met je.

In de zomervakantie heeft Marit het Buddy Bully kamp gevolgd. Na een persoonlijke kennismaking, in de eigen vertrouwde omgeving, een paar weken voor het kamp is ze vol vertrouwen het kamp-avontuur ingestapt. Het begin was spannend. Maar ze heeft een hele leuke week gehad waar ze veel heeft geleerd om sterk te staan. De cursus “ik sta sterk” is in combinatie met allerlei leuke dingen gedaan. Van bootcamp tot playstation, van chillen tot kamplied.

 

Bij twijfel….. doen!

Vergoeding vanuit de gemeente

Gemeenten vergoeden in veel gevallen de hulp die wij bieden. Het kan per gemeente verschillen welke voorwaarden zij hieraan stellen. De behandeling kan volledig worden vergoed. KONFIA heeft afspraken met de diverse gemeenten

KONFIA is aangesloten bij